• Téli programok

  ALPENKLUB
  Sport Panzió

  Téli programok
  Sí - Snowboard - Hótalpas túra

 • Nyári programok

  ALPENKLUB
  Sport Panzió

  Nyári programok
  Rafting - Via Ferrata - Mountainbike - Motocross
  Túrázás - Siklóernyő - Búvárkodás - Osztálykirándulás

 • Kiránduló célpontok

  ALPENKLUB
  Sport Panzió

  Kiránduló célpontok
  Vizi vidámpark - Vadaspark és bobpálya
  Erzberg-bánya - Vízesés - Wellness
  Gösser Sörmúzeum- és gyár - Kisvasút - Hegyi-tó

AlpenKlub Logo

ALPENKLUB


Az ALPENKLUB Sport Panzió Präbichl hegyei között megbújva gyönyörű környezetben egy 3 szintes épületben nemcsak a téli hónapokban hanem természetesen a nyári időszakban is várja az aktívan és a passzívan kikapcsolódni vágyókat.

A 2017 es 2022 évben teljesen felújított modern comfort szobáinkban és az emeletes ágyakkal rendelkező standard szobákban összesen 64 személyt tudunk egyszerre elszállásolni. A szobák saját fürdőszobával, WIFI internettel ill. a comfort fokozatúak síkképernyős televízióval is rendelkeznek.

Präbichl


Az Alpenklub Panzió,  Steiermark tartomány érintetlen környezetében, a Präbichli sí és rekreációs központ szívében, 2000 méter magas hegyek ölelésében 1225 méterrel a tengerszint felett fekszik. A teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik az előttünk tornyosuló 1911 méter magas Polster csúcsra.

Programok és Látnivalók


 • Téli programok

  Síelés - Snowboard - Sífutás - Hótalpas túra

  Az „ALPENKLUB" pályaszállás. Präbichl-nek nagyon jó alpesi téli klímája van. Ennek köszönhetően, amíg más síközpontoknak voltak problémái a hóval az elmúlt években, itt állandóan ideális hóviszonyok voltak. 

  A legközelebbi sípálya a 4-es tanuló pálya felső állomása. (kék pálya) Lenn, e pálya mellett üzemel a gumiszőnyeg felvonó, a kis törpök részére. Itt van a mesepálya is, különböző mesefigurákkal díszítve. A fentiekből is látszik, hogy szálláshelyünk ideálisan megfelel kezdő csoportok és családosok számára egyaránt.

  A 4-es pályán lecsúszva a tapasztalt sielők elérhetnek minden pályát mert azok összekapcsolt rendszert alkotnak.

  A pályák hossza 20 km. 3 ülő és 3 húzólift + a bébiszőnyeg szolgálja ki a sízőket. A felvonók korszerűek, a pályákat minden éjjel profi módon kezelik, azok hóágyúval szereltek.

  Bővebben

 • Nyári programok

  Rafting - Via Ferrata - Mountainbike - Motocross - Túrázás - Siklóernyő - Búvárkodás - Osztálykirándulás

  Rafting: A "Salza" folyó fél óra autózásra van a panziónktól. A kis falucska, Palfau a rafting túrák fő kiinduló állomása. Ez 40 km távolságra fekszik szálláshelyünktől. Köszönhetően az állandó kapcsolatnak az Osztrák túravezetővel, álltalunk kissebb csapatok is extra csoportos áron raftingolhatnak.

  Via Ferrata: E fajta alpinizmusnak lényege, hogy az előre kiépített, drótkötéllel biztosított hegymászóutvonalon amatőrök is kipróbálhatják e sport szépségeit, miközben végig a biztonság a fő szempont.

  Mountainbike: Közvetlenűl a klubház mögött van a hegyi kerékpárút nyomvonala, amely 14 km hosszával és 389 m szintkülönbségével a közepesen nehéz kategóriába sorolható. A környéken még számos kerékpárút található a kezdő, illetve a kiváló kondicióban lévő bringázóknak egyaránt.

  Motocross: Európa legnagyobb felszíni fejtésű bányája 6 km -re fekszik a panziótól. A bánya már nem gazdaságos, ezért a szerpentin alakú rendszer ma idegenforgalmi atrakcióként ismert. Évente egyszer egy motocross és egy mountainbike futam otthona.

  Túrázás: Mindössze néhány száz méterre több olyan hegy is található amely alkalmas hegyi túrázásra.

  Siklóernyő: Szöveg

  Búvárkodás: Szöveg

  Osztálykirándulás: Szöveg

  Bővebben

 • Kirándulócélpontok

  Vízi vidámpark - Vadaspark és bobpálya - Erzberg-bánya - Vízesés - Welness

  Vízi vidámpark: Interaktív vizi vidámpark. Kiváló egész napos kirándulás a család minden tagjának. A parkban biztonságos keretek között kipróbálható a vadvízi evezés, de van itt vízimalom, aranyásás, kovácsműhely, játszótér stb. Olyan gyermekcsoportos kirándulási lehetőség, aminek élményeit otthon sokáig mesélik a gyerekek.

  Vadaspark és bobpálya: Elfenberg, ahol az állatok a maguk természetes környezetükben élnek, így a vendégek nem sétálva járják be a területet, hanem egy drótkötélpálya üléséből nézik az állatokat, ami a teljes park felett vonul. Itt üzemel Ausztria egyik leghosszabb nyári bobpályája.

  Erzberg-bánya: Európa legnagyobb felszíni fejtésű bányája 6 km -re fekszik a panziótól. A bánya már nem gazdaságos, ezért a szerpentin alakú rendszer ma idegenforgalmi atrakcióként ismert. 

  Vízesés: Vízesés a "Salza" folyóhoz közel. A kirándulást minden korosztály számára ajánljuk, mert a falépcsős, kiépített hegyoldali út biztonságos és könnyű túrát jelent mindenkinek.

  Wellness: Vitalbad Eisenerz fürdőhely nyitott és fedett medencékkel, szaunával, aromaterápiával, tepidáriummal, masszázzsal.

  Bővebben

Snowboard
Motocross
Mountenbike
Rafting
Siklóernyő
Túrázás
AlpenKlub Logo

Szobák


Comfort és Standard szobákkal rendelkezünk.

Comfort szobáink között található 2 fős (franciaágyas), 3 fős (franciaágyas + pótágy) és 4 fős (franciaágyas és emeletes ágy). Ezek 2017-ben teljes mértékben felújított, síkképernyős televízióval ellátott, padlófűtéses modern szobák zuhanyzóval.

Standard szobáink a második és harmadik emeleten 4 és 6 ágyasak, emeletes ággyal, zuhanyzóval. Ezen kívül egy két hálószobás 8 fős (franciaágy + emeletes ágy), egy fürdőszobával és konyhával felszerelt apartman található.

Árak


Comfort szoba: 43 EUR/fő/éj + IFA

Standard Plusz szoba: 38 EUR/fő/éj + IFA

Standard szoba: 35 EUR/fő/éj + IFA

 

Kapcsolat & Információk

Telefon: +43 664 5179665 (AT)

WhatsApp: Alpenklub

 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bécs (Budapest) irányból

Bécsben az A2-es autópályát keresse, Graz irányt. Fontos, hogy Bécset elhagyva, kb. 30 km után az A2 pályáról át kell menni az S6 pályára, Bruck a.d. Mur irányt figyelve. Erre az elágazásra 3 helyen hívják fel a figyelmet Bécs után. Amennyiben ezen az elágozáson túlmenne, Grazon át szintén odatalál hozzánk, de ez felesleges kerülőt jelent. 
Az S6 pályán Bruck a.d. Mur után Leoben várost kell figyelni. Leobenhez érve az első „Leoben" autópályakijáraton le kell menni a pályáról. Ezek után Trofaiach, Vordernberg, Eisenerz jelzőtáblákat kell követni. Präbichl, Vordernberg után található. Präbichl-be érve a „P2" parkolóig vezető irányítótáblákat kövesse.

Graz (Maribor/Zágráb) irányból

Grazból legrövidebb út az A9 autópálya, Linz irány, Traboch kijárat. Ez után Trofaiach, Vordernberg, Eisenerz irány. 
Ezen a szakaszon külön fizetős alagút van. Ez a fizetős szakasz kikerűlhető. Ebben az esetben Grazból az indulási irány megegyező, (A9 autópálya, Linz irány) azonban Graz után hamarosan Bruck a.d. Mur irányt kell venni. Ez némileg hosszabb út, és figyelmesen követni kell Bruck a.d. Mur, Leoben, Eisenerz irányt. 
Bruck a.d. Mur után Leoben várost kell figyelni. Leobenhez érve az első „Leoben" autópályakijáraton le kell menni a pályáról. Ezek után Trofaiach, Vordernberg, Eisenerz jelzőtáblákat kell követni. Präbichl, Vordernberg után található. Präbichl-be érve a „P2" parkolóig vezető irányítótáblákat kövesse.

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!