Sífutás


Az eisenerziek nem túloznak, amikor azt mondják: „nálunk tavasszal sincs hiány hóban.“ A Kaiserschild lábánál lévő, napos fekvésű sífutópálya-terület a kitűnő hóhelyzetéről közismert. December elejétől március végéig természetes hó várja a sífutókat. A hóborította vidéken történő sikláskor az ugrósánc előtt haladnak el az ideérkezők.

Összesen három pálya várja a vendégeket. 21 km klasszikus és skating sífutópálya fut párhuzamosan egymás mellett a könnyűtől, a nehezen át a verseny pályáig.

A sífutás a téli sportágak közül az a sport, amely valóban minden izmot megmozgat.  

A sífutás mozdulatsora ugyan hasonlít a futáséhoz, de mivel bot van a kezünkben, a karizmaink is erőteljesen dolgoznak, különösen, hogyha hátrafelé is meghúzzuk a mozdulatot. Nem véletlen, hogy a sífutóknak szépen kidolgozott a tricepszük, ráadásul a hátizmok is bekapcsolódnak a mozdulatba.

Sífutáskor az izmok 90%-át használjuk. Ha például összehasonlítjuk a spininggel, ott a mozdulatok nagy része statikus, kiálláskor a felsőtest meg sem moccan. A sífutásnál azonban minden izom dinamikusan mozog, egy-egy olyan fázis kivételével, amikor a csúszás közben megáll a test, és statikus a mozdulat. Rendkívüli módon erősíti a farizmokat, a kar és a hát izmait, ezen kívül fejleszti az egyensúlyérzéket, remek kiegészítő terápia diszlexiára, diszgráfiára és az összes „disz”-re.

 

 

 

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!