Túrázás


A Präblich körüli hegyvidék júniusban mutatja a legszebb oldalát.

A természeti látnivalókat érdemes a Polster legendás ülőliftjénél kezdeni. Csupán 11 perc alatt kb. 1200 m-ről csaknem 2000 m tengerszint feletti magasságba lebegünk, ahonnan lélegzetelállító ki- és betekintést nyerhetünk a körülöttünk fekvő világba, s benne a legszebb hegyre, az Erzbergre. Az egyszemélyes ülőlift június 1.-től október 26.-ig szombaton, vasár- és ünnepnapokon üzemel! Ezeken a napokon a hegyállomásnál lévő Polster menedékház is nyitva tart.

A Polster hegyállomástól (1.796 m) számtalan különböző nehézségi fokozatú jelzett turistaút vezet a Hochschwab déli régiójába. Olyan látnivalók vonzzák itt a kirándulókat, mint a Frauenmauer-barlang, a Griesmauer, a TAC Spitze, a Trenchtling-Hochturm és a Leobnermauer. Valamennyi kényelmesen elérhető, kb. 2 óra alatt. Fenséges túrákat tehetünk a hegyvidékre jellemző virágok között. Az encián, a medvefül kankalin és a régió minden más védett virága feltöltődést nyújt a szemlélőnek.

Az Eisenerzer Reichenstein 2.165 méterével a környék legmagasabb csúcsa. Hétvégén nagyon népszerű, kellemesen teljesíthető túra, 3 órás szintidejű folyamatos emelkedéssel. A látvány végig lenyűgöző, a gerincre való felkapaszkodás után az eisenerzi bányát figyelhetjük folyamatosan, a távolban pedig egyre magasodó hegyek soksága, míg a hátunk mögött a Polster figyeli, ahogy egyre feljebb jutunk. Kalandosabb természetűek a gerincen választhatnak egy kicsit technikásabb, vaslépcsőkön és dróttal biztosított szakaszt is a csúcstámadás előtt, de a normál úton való feljutás is ugyanannyi időt vesz igénybe, fantasztikus kilátást ígérő csúccsal és habzó sörrel a végén.

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!