Mountainbike


Az egyik legnépszerűbb aktív pihenési forma a kerékpáros túrázás; s egyre többen vágnak neki külföldi nyaralásuknak is két keréken. Akik kedvelik a változatos terepet, a kényelmes túrázást, s eltévedni sem szeretnek, a GPS rendszerrel kiépített Alpentour útvonalán biztosan megfelelő terepre találnak.

A tavaszi, nyári időszakban Stájerország igazi kerékpáros paradicsom. Itt található az "Alpentour Steiermark", a világ leghosszabb kiépített hegyikerékpáros útvonala. A 1138 kilométer hosszú és több mint 31 kilométeres magasságkülönbségű útvonal sajátossága még hogy ez az első pálya, amelyen végig GPS navigációs rendszer működik. Összesen háromezer pontot jelöltek meg rajta, így minden leágazás 10-15 méteres pontossággal betájolható. Az sem probléma, ha nem rendelkezünk saját műszerrel, hiszen a speciálisan a kerékpárosok fogadására felkészített szállásadóknál, az Alpentour-gazdáknál készülékeket is lehet kölcsönözni. Akiknek van saját Garmin típusú készülékük, júliustól egyes szakaszok adatait a www.alpentour.at honlapról is letölthetik.

A régiót átszelő Alpentour útvonala a Dachstein lábától indulva a Gesäuse hegységen át Graz irányába visz, ahonnan az alpesi legelők és hegyhátak vonalán fordul vissza a pálya. Az útvonal a térség legszebb részein vezet, érintve a nagyobb városokat, látnivalókat. Az utat 16 különböző nehézségű és eltérő távot magába foglaló szakaszra osztották, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő terepet. 

Akik az Alpentourról bővebb felvilágosítást szeretnének kapni, az Alpentour Steiermark irodában Wolfgang Mitterbäcknál érdeklődhetnek a (00-43) 664-3008873-as telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!