Motocross


ERZBERGRODEO

“Keményebb mint a vas és keményebb az acélnál!”

A Red Bull által szponzorált osztrák motoros Enduro verseny 1995-ben kezdte meghódítani az extrém motorozást kedvelők szívét. Ezt az eseményt, ami a maga nemében Európában a legnagyobb, évente egyszer rendezik meg általában május-június környékén. 2008 óta több mint 40 ország versenyzői jönnek el hogy meghódítsák a hegyet, és hírnevet szerezzenek ezen a fantasztikus, ámde brutálisan nehéz versenyen.

Képzeld el, hogy több mint 1500 elszánt motoros és több mint 35000 néző a világ minden tájáról elindul egy hosszú útra Európa szívébe, egy fura nevű kis város felé, mert vonzza őket a kihívás, és egy hatalmas hegy…
Képzeld el, hogy több ezer mérföldet megtesznek azért, hogy négy napon át fürödjenek verejtékben, adrenalinban, csalódásban. Mert a nap végén bizony csak egy maroknyi harcos fog lenézni a csúcsról.
Képzeld el, ahogy mágnesként szívja magához ez az óriási „vas hegy” a motorosokat és a nézőket, hogy részesei legyenek ennek a mítosznak…
Képzeld el, ahogy először meglátod a bányát, azokat az emberi gépek által földbe mart gyönyörű lépcsőket egy mesebeli táj közepén. 
Ahogy elszabadul az őrület…

Az Erzbergrodeo évek óta több ezer ambiciózus motorsportolót vonz magához, több millió lelkes rajongója van. Ennek az egyedülálló versenynek az alapítója és szervezője Karl Katoch, aki 1994-ben álmodta meg ezt a ma már legnagyobbnak számító off-road motorkerékpár eseményt. Mikor az első off-road gumiabroncs az Erzberg vörös felszínébe szántott mindenki tudta, hogy a tökéletes helyszín keresése véget ért.
Ez a ma is működő vasérc bánya bámulatosan látványos és ijesztő egyben. Területe a munkáknak köszönhetően évről-évre változik, sosem unalmas. Egyetlen kép, egyetlen videó sem adja vissza mennyire meredek. Akik itt győztek, a mai napig a világ legjobbjai közé tartoznak, csillaguk fénye sosem fárad, vagy kopik el. Aki egyszer felbőgette itt a motorját és elbukott, egy dolog élteti. Jövőre visszatérni, és legyőzni ezt az átkozott hegyet. A környezet csodálatos. Végtelen hegyek, lélegzetállító kavicsos sivatagok, áthatolhatatlan erdők, horizont nélküli égbolt. A rendezvényre látogatók egyre nagyobb tömegeinek igényeihez is akadálytalanul alkalmazkodnak, korlátlan szórakoztatás, motoros show-k és fesztiválok várják az ideérkezőket olyan minőségben, amelyet más motorsport eseményen nem látni.

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!