Präbichl és környéke


Az Alpenklub Panzió  Steiermark tartomány érintetlen környezetében, a präbichli sí és rekreációs központ szívében, 2000 méter magas hegyek ölelésében 1225 méterrel a tengerszint felett fekszik. A teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik az előttünk tornyosuló 1911 méter magas Polster csúcsra.

Kedvező fekvésének köszönhetően télen pályaszállásként üzemel. Az ajtóból kilépve szinte már a 20 kilométer hosszú pályarendszeren érezhetjük magunkat. Aki pedig csak szánkózna az egy 1 km hosszúságú kivilágított lejtőn kipróbálhatja tudását. A közeli Eisenerz a tartomány egyik leghóbiztosabb sífutó területének számít. Sífutó világbajnokok sora (Mario Stecher, Daniela Iraschko) nőttek itt fel vagy sajátították el a technikát az eisenerzi pályákon. Összesen 21 km klasszikus és vele párhuzamosan futó skating pálya található, kiránduló, sport-és versenypályákkal minden tudásszintet kiszolgálva.

Präbichl nyáron is változatos programokat kínál. Kiváló kiindulópont egy jó raftinghoz, via ferratahoz, hegyi kerékpározáshoz, búvárkodáshoz vagy egy kiadós alpesi túrázáshoz.

Budapest alig 400 km, a festői szépségű kisváros Leoben 25 km-re, Stájerország székhelye Graz pedig csak 70 km távolságra található.

A közvetlen szomszédságban van Európa legnagyobb, felszíni fejtésű ércbányája, ami világszerte különlegességnek számít, Stájerország öt legfontosabb nevezetessége között tartják számon.

A helyi önkormányzat sok pénzt fektetett a térség turizmusának fejlesztésébe és ma már az ERZBERGRODEO, az ERZBERG RUN & DIRTY-RUN, az UP & DOWN MTB valamint az OTA-GLOBETROTTER Offroad Fesztivál nemzetközi szinten is a legkeresettebb versenyek közé tartozik.

De akit nem vonzanak az extrém sportok, az is megtalálja az élmény és adrenalin faktort. Legyen az egy vonatozás a bánya belsejében vagy csak egy kis „autózás” a Hauly nevet viselő 55 tonnás és 4,5 méter magas óriás truckkal. 

Copyright © 2018 - AlpenKlub
Az oldalt készítette: Pathy László - www.pcdj.hu
Az oldal karbantartója:
Minden jog fenntartva!